opvolging merries

Opvolging merries

BEGELEIDING MERRIES:


°Cyclusopvolging d.m.v echografie van de normale merriecylcus.


°Insemineren met vers of diepvriessperma

  -Merries voor diepvries worden om de vier u gescand, om zo dicht mogelijk bij het moment van ovulatie te bevruchten, en d.m.v van 'diepe inseminatie' t.h.v. de eileider.

  -Merries voor vers komen 2 x per dag in de voelbox, om ook daar een adequate opvolging te garanderen en om maar één maal sperma te moeten bestellen.


°Probleemmerries: specifieke behandelingen voor moeilijk dragend wordende merries, door oa vocht en/of infectie van de baarmoeder, slecht sluitende vulva, slecht  doorkomende hengstigheden etc. met o.a. staalnames van de baarmoeder, speciale baarmoederspoelingen, opnaaien etc.


°Tweelingproblematiek: Bij kans op tweeling is het belangrijk de merrie op dag 13 of dag 14 na te kijken op dracht om tijdig te kunnen ingrijpen. Op dat moment kan het tweede vruchtje nog "gecrusht" worden.
BESTELLEN van sperma


°Indien gewenst zorgen wij zelf voor de bestellingen en transporten van het sperma. Er wordt dagelijks sperma geleverd met dag/nacht transporten, naargelang de oorsprong van het sperma.


°We werken samen met verschillende stations, waaronder: Bagoniebos, en alle Belgische, Nederlanse en Duitse hengstenstations. Bijna elke hengst uit Europa is verkrijgbaar!


°Maar natuurlijk kan u ook zelf uw bestellingen doen of diepvriessperma meebrengen.