Quanto Curo vh Bloemenhof

Dekvoorwaarden 2022:


Dekgeld 900.00 € (excl. 6%) . Opvolging en inseminatie op station Bloemenhof bij in dekgeld inbegrepen bij dracht, excl. stalgeld en evt. behandelingen.

Indien de merrie niet drachtig geraakt, wordt enkel de opvolging aangerekend, 240.00 euro voor het seizoen;

Bij het verzenden wordt een vaste kost van 200.00 € aangerekend, en wordt er 700.00 € bij betaald bij dracht;Quanto Curo vh Bloemenhof:

Quotenkönig x Weltino x Don Primaire, Bwp gekeurd,1m70

 °30/06/13


Met trots stel ik deze jonge zelf gefokte hengst voor. Elke dag haal ik hem met even veel plezier uit stal. Altijd vrolijk, altijd werklustig, altijd meewerkend, in één woord: een TOP KARAKTER.

Zijn grootvader Quaterback, is ondertussen wel al bekend. Hij komt uit de legendarische P-lijn van Brandenburg, heeft al een 60-tal gekeurde hengsten op zijn palmares en loopt zelf Intermediaire.

Quotenkönig's moederlijn is één van de beste uit Duitsland, met een hele reeks gekeurde hengsten.

Quanto Curo's moederlijn heeft me al verschillende super ingestelde sportpaarden gegeven, vooral succesvol in de jonge paarden reeksen. De grootmoeder heeft Saint-Georges gelopen.


Door zijn juiste ingesteldheid, zijn super stap, aparte galop en tactvolle draf, liep hij als jonge 3-jaarse hengst heel gemakkelijk door de keuring heen. En zo is ie nog : gemakkelijk in zijn werk, en alles eenvoudig aannemen.

Ondertussen heeft hij bewezen ook nog een echt sportpaard te zijn! Onder het zadel van Tom Franckx heeft ie met gemak de nationale cyclus 4-5- en 6- jarigen gelopen, waarbij hij NIET UIT DE TOP DRIE GEWEEST IS! Met punten tussen de 79 en 86 procent!

Bovenal werd hij geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen Jonge Paarden te Ermelo, waar hij geprezen werd voor zijn mooie stap en galop, en zijn super ingesteldheid als dressuurpaard!

Zijn eerste veulens hebben allen maat, genoeg fundament en zijn correct gebouwd. Ze kunnen allen boven het gemiddelde bewegen!